In de winkel…….Sock Madness Forever vriendinnen

Menig handwerk(st)er heeft wel gehoord van Ravelry, de website voor patronen, handwerkgroepen, forums etc. etc. Vandaag heb ik met mijn account weer eens ingelogd op de site. Soms download ik er wel eens een patroon, maar deze keer was ik op zoek naar een paar personen. Ik zocht en vond: Karin, Thea en Debbie. Waarom ik op zoek was naar deze dames? Ze waren vorige week bij ons in de winkel. Eerst kwam Karin, woonachtig in Emmeloord. Ze vertelde dat ze met een paar vriendinnen hier in de winkel had afgesproken. Even later kwam haar vriendin Thea binnen, ook uit Emmeloord. Onder het genot van een kopje koffie rinkelt even later Karin haar mobiel. Het is de Amerikaanse Ravelry vriendin Debbie uit Ohio. Ze is met haar familie op vakantie in Nederland en heeft met Karin en Thea bij ’t Voorpand afgesproken. Ze heeft wat moeite om de winkel te vinden, maar al gauw is het niet te missen reclame bord met de bollen wol in zichten even later schuift ze samen met haar zus (die overigens niks met handwerken heeft) bij ons aan de tafel.

 

De handwerkprojecten komen al snel uit de tas en het wordt een gezellige middag. Wat bindt deze dames vraag ik me af en hoe hebben ze elkaar ontmoet. Karin vertelt dat ze vriendinnen zijn geworden door de groep “Sock Madness Forever” op Ravelry. Zelf kan ik helaas geen sok breien, dus ik ben niet echt thuis in de sokken brei wereld maar ik was natuurlijk wel benieuwd geworden naar de breiprojecten van deze dames. Het is even wat zoeken, maar uiteindelijk kom ik erachter hoe ik Karin (winnares van Sock Madness 2013), Thea en Debbie kan vinden op Ravelry. Ze zijn dus lid van de “Sock Madness Forever” groep welke ruim 5200 leden uit allemaal verschillende landen telt, en allemaal gek zijn van sokken breien. Een klik op de “projecten” van de dames en alle mooie sokken en overige breisels komen voorbij. Echte kunstwerkjes zitten erbij. Ik denk niet dat ik ooit nog zoveel ervaring op zal doen in sokken breien om me ook bij zo’n groep aan te sluiten. Ach, ik hou het maar bij de verkoop van de sokkenwol!

Als jij ook enthousiast van al die mooie zelfgebreide sokken en wil je de fijne kneepjes van het vak wel eens leren, klik dan op deze link: https://www.voorpand.nl/product/cursus-sokkenbreien-boord-naar-teen-adrie/ Een leuke en leerzame workshop waarin je kennis maakt met Adrie en waarin je in drie ochtenden leert een sok te breien van boord naar teen. Wie weet word jij wel de winnares van de volgende Sock Madness Forever wedstrijd!!

Share this post