Visjes of kommetjes??

Als je had gedacht een leuk bericht te lezen over een visser die hier aan het water voor de deur van ‘t Voorpand heerlijk in het zonnetje zit te vissen en zijn vangst in kommetjes deponeert……….dan heb ik je met de titel van dit bericht op het verkeerde been gezet. Nee, vandaag gaat het over een heel leuk project dat we een paar maanden geleden hebben opgestart n.l. een deken breien voor ‘t goede doel. De beroemde breier Kaffe Fassett maakte een prachtig mee brei patroon en laten we nu de schitterende wol voor deze deken ook in ons assortiment hebben! Dus, alle hens aan dek en vriendinnen, vrienden en klanten gevraagd of ze een lapje mee wilden breien voor ‘t goede doel: Lang leve thuis. Zo gezegd zo gedaan, vol enthousiasme gingen we van start totdat………….het enthousiasme wat bekoeld raakte omdat het hier om Intarsia breiwerk gaat. D.w.z. dat je met veel bolletjes tegelijk moet werken, meestal 10. Nu hebben we bij ‘t Voorpand ook van die leuke gekleurde visjes daarvoor. Dus, wol om de visjes heen gewonden en weer vrolijk verder.

Tja, ook niet echt een groot succes. Ik hoorde veel dames het breiwerk verwensen en ze hadden het lapje waarschijnlijk liever met visjes en al de plomp in gegooid. Nu herinnerde ik me van vroeger dat ik dit werk ook wel eens met kommetjes deed. Ieder bolletje in een apart kommetje. Hup aan de slag, alle chocolademelk bekers uit de kast gepakt. In de heengaande naald de draden om elkaar heen slaan om gaatjes te voorkomen, in de teruggaande naald weer dezelfde actie en……………..eureka, alle draden kwamen weer op de juiste positie terecht!

Conclusie, ik ga voor kommetjes. Je hebt er dan wel een meter van de tafel voor nodig maar dan hoef je de draden in ieder geval niet meer uit de war te halen. Heb je ook zin om deze uitdaging aan te gaan? Je begrijpt, onze deken is nog lang niet af. Eén lapje breien voor € 5,= en dan zo’n enorme leerschool. Meld je aan via info@voorpand.nl of kom langs in de winkel.

Share this post