Op bezoek bij Schoppel Wolle in Wallhausen, Duitsland

Zo langzamerhand wordt ons assortiment garen van de firma Schoppel in Wallhausen, Duitsland steeds groter. We zijn erg enthousiast over de diverse garensoorten van deze leverancier. Een goede reden om eens een kijkje te nemen bij deze firma. De gelegenheid deed zich vorige week voor toen ik anderhalve week vakantie gepland had in ons mooie buurland. Eerst een paar dagen in Cochem aan de Moesel, vervolgens de Bodensee in Zuid Duitsland en tot slot nog een paar dagen in Braunsbach, ca. 30 km van de Schoppel fabriek. Schoppel is een bedrijf met ca. 20 medewerksters. De heer Schoppel is eigenaar en directeur van het bedrijf. Toen ik op zaterdagochtend 3 juni bij het bedrijf aankwam was de eigenaar zelf aanwezig om mij een rondleiding te geven. Erg leuk om de productie afdeling te zien. Er staan grote machines waarop de diverse soorten wol gecombineerd worden en tot mooie bollen worden gedraaid. Daarna worden de bollen voorzien van het bekende Zwarte Kat label, waarna ze uiteindelijk in het magazijn terecht komen.

Bij de fabriek is ook een winkel die op bepaalde tijden geopend is en waar klanten ook de diverse kwaliteiten kunnen kopen. De winkel ziet er ook mooi uit. Keurig ingericht en overal zie je kant- en klare gebreide of gehaakte modellen hangen of liggen.

Een order stond voor ons klaar. Een paar nieuwe kwaliteiten voor onze winkel t.w. gekleurde sokkenwol Das Paar, Jeans Ball en effen kleuren Admiral. Met een doos vol wol in de auto en nog wat leuke monsterbolletjes van Schoppel kon ik terugkijken op een geslaagd bedrijfsbezoek. We zullen zeker nog meer gaan zien van deze firma!

Share this post