Mijn buren Schonewille

In één van mijn vorige blogs konden jullie lezen over mijn buurvrouw Jennie. Nu zijn mijn buurmannen Schonewille aan de beurt. Velen van jullie hebben al een bezoek gebracht aan onze winkel aan de Vollenhoverweg 38a, Marknesse. Ook velen zijn al verkeerd gereden omdat de navigatiesystemen van auto’s ze een verkeerde kant op stuurden. Tijd om daar verandering in te brengen, dus het project “bord aan de weg” werd opgestart. Bakkie koffie bij de buren doen en hun expertise geraadpleegd hoe ik dit moest aanpakken. “ut mut op een karregien, want ut andre burd an de wegge stut ook op un karregien en doar kan ut dan mooj naost stoan”. Zo gezegd zo gedaan. De buren tikten een oud karretje op de kop en ik bestelde een paar grote stickers met ‘t Voorpand logo erop. De buren Henk en Jan gingen vol enthousiasme met het karretje aan de slag. Heel veel onderdelen werden aan het karretje gelast en het mooie was ook nog dat het allemaal materiaal was dat ze al een poos in de schuur hadden liggen. Toen alle onderdelen erop zaten kwam de finishing touch. Mooie rode wielen en een geel onderstel. Het oude roestige karretje zag er weer top uit.

Vandaag zijn ze bezig met de afmontage en licht ik al een tipje van de sluier op.

Nog even en je kunt niet meer aan ‘t Voorpand voorbij. Wat mijn buren Schonewille betreft: zoals het spreekwoord geldt: “een goede buur is beter dan een verre vriend”

Share this post