Lang leve thuis

Rowan kaffe-fassett-knit-along-2017

Met een heel aantal breisters zijn we bezig om lapjes te breien van de Kaffe Fassett Knit Along 2017. In een vorig bericht hebben we reeds gemeld dat de deken, als deze klaar is, bestemd is voor een goed doel. Het goede doel is de organisatie LANG LEVE THUIS

Deze organisatie biedt zorg en service aan zorgvragers ter ontlasting van de mantelzorgers. Dit heet respijtzorg. LANG LEVE THUIS doet dat door het aanbieden van:

  • kortdurend verblijf van maximaal 6 weken
  • dagopvang in een groep
  • individuele begeleiding thuis
  • services aan huis
  • mantelzorgondersteuning

Waarom de deken naar deze organisatie gaat? Eén van onze breivriendinnen die woonachtig is in Zwartsluis is al jarenlang mantelzorgster voor haar man. Een aantal maanden geleden zijn ze in contact gekomen met deze organisatie welke een prachtige zorglocatie heeft aan de Ommerweg in Zuidwolde. Haar man gaat nu regelmatig naar Zuidwolde en onze breivriendin en haar man zijn helemaal gelukkig met de wijze waarop LANG LEVE THUIS ondersteuning en begeleiding biedt. Door haar enthousiaste verhalen was de keuze voor een bestemming van de deken niet moeilijk.

De komende maanden zullen we stug door blijven breien aan de lappendeken. Wil je ook een lapje meebreien? Kom dan op de woensdagochtend van 10.00 – 12.00 naar onze winkel.

Share this post