Het roer om

Lezers van de blogberichten van ‘t Voorpand hebben zich misschien afgevraagd waarom er al een tijd geen blogbericht van mij is verschenen. Dat zit zo:

Zeven jaar geleden is ‘t Voorpand ontstaan in de Voorpoort te Vollenhove. Een wolwinkel en koffiecorner (het Poortplein) samen met kledingwinkel Zus en Zoos op de eerste verdieping, een yogaruimte De Verdieping op de zolder en op de begane grond Tutola en Tante Katet. Een heel mooi samenwerkingsproject samen met vier vrouwelijke onderneemsters. Na bijna een jaar was het wel duidelijk: de koffiecorner, dat was geen haalbare kaart. Dus dan maar alle energie richten op de wolwinkel. Na drie jaar Voorpoort groeiden we samen met Zus en Zoos uit ons jasje en verhuisden we naar een nieuw pand aan de Molenberg in Vollenhove. Ook daar weer een geweldige tijd gehad samen met de collega’s van Zus en Zoos. Maar, voor handwerken heb je om geconcentreerd te blijven toch enigszins een wat rustige ambiance nodig, dus na twee jaar Molenberg viel het besluit om een andere locatie te zoeken. Deze vonden we aan de Vollenhoverweg te Marknesse, direct over de brug bij Vollenhove. Het huurcontract werd getekend voor twee jaar. Wat een geweldige locatie was dit. Zoveel meer ruimte, meer rust en……de mogelijkheid om nog een webshop op te zetten en onze voorraad wol daarop aan te passen. Nu zijn er bijna zeven jaren om en is het tijd om de balans op te maken. ‘t Voorpand, een heerlijke winkel om te runnen, het contact met de klanten, de creativiteit die je ziet bij mensen, de ups en downs die we konden delen met onze klanten, onze vaste handwerkgroepen……..een geweldige werkplek!! Zo zouden we nog wel jaren door kunnen gaan, ware het niet dat een handwerkwinkel niet de gemakkelijkste business is om een inkomen mee te verdienen.

Januari 2018 werd voor mij de maand om besluiten te nemen. Ik begon met een week vakantie in Oostenrijk. Even een time-out in een hotel gespecialiseerd in Ayurveda (letterlijk vertaald: kennis van het leven). Een top hotel. Yoga, meditatie, gezonde voeding, massages, alles was in hotel Sonnhof pico bello voor elkaar en dat in een schitterende omgeving in het plaatsje Hinterthiersee in Tirol, op 10 minuten rijden van Kufstein. Een hotel naar mijn hart, maar Ayurveda is dan ook mijn passie.

Eenmaal thuis ben ik gaan nadenken. Hoe ziet mijn toekomst er verder uit. Een antwoord kwam vanuit mijn hart: Ik ga voor Ayurveda, maar hoe? De stoute schoenen aangetrokken en een open sollicitatie naar het hotel in Oostenrijk gestuurd. Binnen een week had ik een positief bericht in mijn mailbox en twee weken later was ik weer bij Ayurveda Resort Sonnhof op sollicitatiegesprek. Het resultaat: de laatste week van maart heb ik een week proefgedraaid en yogales en meditatie begeleiding gegeven. Het was een geweldige week! Na afloop een evaluatie met de bedrijfsleiding en met een mondeling toezegging voor een dienstverband zweefde ik op eerste paasdag weer terug naar huis.

Nu is het begin mei en maak ik me op voor vertrek. 15 juli a.s. moet ik beginnen. Nog bijna twee maanden om alles op de rit te zetten m.b.t. de winkel en mijn privé situatie.

Met heel veel plezier kan ik jullie nu vertellen dat Bregina, bij jullie allemaal wel bekend als één van de vaste krachten van ‘t Voorpand, de webshop zal overnemen. Niet in de huidige vorm, maar ze gaat zich specialiseren in fair isle wol, patronen, en pakketten. De naam zal niet hetzelfde blijven, maar t.z.t. zal Bregina jullie via facebook/instagram wel op de hoogte brengen van de nieuwe naam en de aangepaste webshop aan jullie presenteren.

Een andere vaste kracht van ‘t Voorpand is Nettie Meijer. Nettie heeft aangegeven meer te willen gaan doen met vrijwilligerswerk. Een dankbare taak, welke heel goed bij Nettie past.

Natascha, ook al vanaf het begin van het ontstaan van ‘t Voorpand bij ons is druk bezig met het zoeken naar een nieuwe baan. We hopen dat ze binnen niet al te lange tijd weer een leuke functie vindt.

Wat betekent dit voor de resterende maanden van ‘t Voorpand?

Ten eerste, de handwerkcruise op 26 mei a.s. https://www.voorpand.nl/workshops/handwerkcruise-2018/Deze gaat gewoon door. We hebben op dit moment al een mooi aantal passagiers en we hopen dat het net als vorig jaar weer een super leuke dag gaat worden.

Met heel veel plezier hebben we in de afgelopen jaren op beurzen en markten gestaan om ‘t Voorpand te promoten en naamsbekendheid te krijgen. Onze laatste deelname aan een markt staat gepland voor 9 juni a.s.: De haak- en breipicknick bij HCR van Saaze te Kraggenburg. Het thema voor deze dag: “Back to basic”. Een aanrader voor een ieder die van handwerken houdt. Voor meer informatie klik hier: https://www.facebook.com/events/557493331281551/

En verder gaan we de komende weken onze wolvoorraad opruimen en dat betekent………korting op het assortiment!! We beginnen met 20% op onze hele voorraad, behalve de garens Supersoft en Soft Donegal van het merk Knoll en de rondbreinaalden van Addi. Deze zullen nl. door Bregina worden overgenomen voor haar webshop omdat het zulke fantastische garens zijn om fair isle mee te breien. De korting gaat in per 1 mei a.s. Als je via de webshop bestelt, kun je bij het afrekenen de volgende code invoeren: VOORPAND20% De korting wordt dan toegepast op alle items. In de winkel krijg je gewoon 20% kassakorting.

Via facebook en onze webshop zullen we je de komende weken op de hoogte houden over oplopende kortingspercentages. Dus heb je nog zin om mooie wol en/of katoen in te slaan, nu is je kans. Wacht niet te lang, want op=op.

Voordat de winkel definitief gaat sluiten zal ik zeker nog een blog bericht schrijven. Wordt vervolgd!!

Share this post