Handwerkcruise een groot succes!

De Voorpand Handwerkcruise 2017. Het was een succes! Op het moment dat ik dit schrijf zijn er al weer 4 dagen verstreken. De tijd gaat snel en ook de dag op de boot was zo voorbij. Een terugblik:

Zaterdagochtend klokslag tien uur zijn alle deelneemsters en workshopgevers aan boord. De trossen los en op naar Zwartsluis. Het weer is rustig en zonnig. De weergoden zijn ons handwerksters vandaag gunstig gezind. De route gaat langs het Vogeleiland aan het Kadoelermeer waar, zo vertelt Klaske Keur van partyschip de Giethoorn mij, zeearenden broeden. Uniek voor Nederland en zo dicht bij ons in de buurt! Inmiddels zijn de deelneemsters van de cruise al druk bezig met de eerste workshop van vandaag. Strengetjes wol worden geverfd, spiraalsokken gebreid, engelse dropjes gevild, gebreid met rondbreinaalden, hoesjes van oude dekens gemaakt, kant- en fair isle gebreid, gehaakt met de gympnaald en tunisch gehaakt. Een mooi gevarieerd programma.

We varen door de brug bij Zwartsluis en gaan door richting de brug bij Beukes. Daar wordt de lunch aan boord gebracht. Wat een overheerlijk lunch buffet. Allemaal lekkere broodjes rijkelijk gevuld met beleg, heerlijke wraps en nog een kleine mini quiche als warme hap. Het gaat er allemaal goed in.


We varen door, via de Blauwe Hand, de Beulaker over, door de Walengracht richting Blokzijl.

 

De tweede workshop is van 13.15 tot 14.30. Op het moment dat we Blokzijl binnenvaren zijn alle workshops afgerond. Eenmaal in de schutsluis kan iedereen dan ook genieten van het uitzicht op de haven kolk van Blokzijl op het bovendek van de Giethoorn. Verder gaat het weer, via het Vollenhoverkanaal weer terug naar het eindpunt van de cruise, de steiger voor de winkel van ’t Voorpand. Een klein obstakel dan toch nog tot besluit, de loopplank kan niet uitgeschoven worden. Met een noodladder klimt iedereen van boord, gelukkig met de helpende hand van eigenaar van het schip Mannes Keur. Dan nog even de winkel in om wat mooie wolletjes mee te nemen naar huis en natuurlijk de goodybag op te halen. Om vijf uur sluiten we dan de deuren van ’t Voorpand en gaat er nog een kleine groep deelnemers eten bij HCR van Saaze in Kraggenburg. Een heerlijk cruisebuffet staat daar voor ons allemaal klaar. Een mooi besluit van een geweldig evenement!

Share this post