Uit de handen van Tante Jantje

Hoe zou ’t Voorpand kunnen bestaan zonder die lieve mensen die af en toe een project willen haken of breien voor de winkel!

Graag stel ik aan jullie voor: Tante Jantje

Tante Jantje is de tante van Bregina en woont met haar man Gerrit in Kraggenburg. Ze is handwerkster in hart en nieren. Breien, borduren en haken zijn onder meer haar grote passie. Haar man Gerrit is heel creatief met hout. Ook van hem hebben we al eens hele mooie dingen voorbij zien komen.

Tante Jantje leerde handwerken van haar vader net als Bregina die het ook van haar Pake (= opa) heeft geleerd. Ook dochter Ineke heeft de handwerk genen van haar ouders geërfd. Haar zien we regelmatig bij ons in de winkel met de leukste gehaakte knuffels en accessoires. Kortom een hele creatieve familie!

Weer even terug naar tante Jantje. We vroegen haar of ze voor ons een omslagdoek wilde haken van de mooie Zauberball 100 van Schoppel. Het eindresultaat is schitterend geworden. Heel belangrijk detail is dat het model goed zit, losjes om de schouders valt en (na het blokken) heerlijk zacht aanvoelt.

Vandaag kwam tante Jantje weer even langs met een leuke knuffel van Zijmaakthet. Gemaakt met één bol Fonty Supertweed. Wat zijn het toch leuke patronen en wat een mooie wol!

Tante Jantje was vorige week jarig en is 67 jaar geworden. We wensen tante Jantje toe dat ze nog vele jaren kan genieten van het maken van mooie dingen met garen.

Schoppel Zauberball 100 2309 Blaue Lagune

Share this post