Breiende mannen

Breiende mannen………..een speld in een hooiberg om ze te vinden, maar als je er dan één gevonden hebt, dan heb je meestal ook wat. Hoe kom ik nu op dit onderwerp. Graag vertel ik jullie het verhaal. Vriendin en collega Bregina werd een paar weken geleden 50 jaar. Een mooie gelegenheid om haar eens in het zonnetje te zetten en een leuk cadeau voor haar te verzinnen. Tja, wat doet Bregina het liefst…..handwerken. Maar eens wat rondneuzen op het internet voor een leuke workshop. Wat vindt Bregina nog meer leuk…..workshops met mannen. Bingo, gevonden! Een leuke workshop in een handwerkwinkel in………Londen. Tja, wel een eind weg maar ach, ik vind het zelf ook heerlijk om af en toe even uit te vliegen en het warme Voorpand nest te verlaten.

De workshop geboekt. Er waren nog twee plekjes vrij. Dat heeft natuurlijk zo moeten zijn. Afgelopen vrijdagmiddag vertrokken we vanaf Schiphol. De workshop was dan wel op zondagmorgen, maar als je dan toch zo’n eind moet reizen kun je er maar beter een lang weekend van maken was de gedachte. Tegen de avond arriveerden we in ons hotel, gelegen in de wijk Hackney, op ca. 30 minuten metro afstand vanaf het centrum en op 15 minuten lopen van de handwerkwinkel.

Zaterdag de stad verkennen, St. Paul’s Cathedral bezichtigd (wat een imposante cathedraal!!) beetje winkelen, naar Harrods, Liberty, met de metro, de dubbeldekker bus, veel lopen, maar ook goed uitrusten. ‘s Avonds om 20.00 uur naar bed en ‘s ochtends weer op tijd op. Dan het highlight, de workshop. We kwamen in een klein winkeltje genaamd http://www.wildandwoollyshop.co.uk

De workshop begon zondagmorgen om 10.00. Nathan Taylor, ook bekend onder de naam Sockmatician was degene die de workshop gaf. In drie uur tijd leerde hij ons de beginselen van het dubbelzijdig breien. Eerst liet hij prachtige sjaals en mutsen zien die hij met deze techniek had gebreid, daarna konden we aan de slag met een proeflapje.


Even later was een groep van 7 dames en 1 mannelijke cursist intensief aan het breien. Tegen het einde van de workshop was ons lapje half af maar waren we super blij dat we deze workshop hadden kunnen volgen. Wat een breitalent die Nathan en wat een leuke breitechniek ook. Ok, je doet dan wel dubbel zo lang over een project, maar dan heb je niet alleen een mooie voorkant, maar ook een mooie achterkant in de tegengestelde kleur. Ons lapje hebben we ‘s middags afgebreid bij Costa, een gezellige koffietent in één van de grootste shopping malls van Europa, Westfield/Stratford.

Tja, breiende mannen, de mannen die ik dan verder nog ken zijn ook heel talentvol. Neem nu Arne en Carlos, wat hebben ze veel bestsellers uitgegeven en wat te denken van Kaffe Fasset, die met name bekend staat om zijn kleurgebruik, quiltstoffen en mooie breipatronen. Maar, in Nederland hebben we ook een topper hoor. Jan Herman Lamers van Kleurenlab. Bekend van onze handwerkcruise van afgelopen mei en inmiddels een goede vriend van ‘t Voorpand. Jan Herman komt a.s. zaterdag een workshop bij ‘t Voorpand geven. Ben je nu enthousiast geraakt door dit verhaal en heb je zin om mee te doen……helaas, de workshop zit vol. Maar, niet getreurd, we zijn bezig met het plannen van een handwerkcruise voor volgend jaar en Jan Herman heeft toegezegd dat hij weer komt!!

Jan Herman stuurde ons recentelijk nog een foto van een mooie spencer die hij heeft gebreid met ons Knoll Supersoft garen. Geweldig toch, breiende mannen, ze kunnen er wat van!

Share this post