Met een heel aantal breisters zijn we bezig om lapjes te breien van de Kaffe Fassett Knit Along 2017. In een vorig bericht hebben we reeds gemeld dat de deken, als deze klaar is, bestemd is voor een goed doel. Het goede doel is de organisatie LANG LEVE THUIS

Deze organisatie biedt zorg en service aan zorgvragers ter ontlasting van de mantelzorgers. Dit heet respijtzorg. LANG LEVE THUIS doet dat door het aanbieden van:

  • kortdurend verblijf van maximaal 6 weken
  • dagopvang in een groep
  • individuele begeleiding thuis
  • services aan huis
  • mantelzorgondersteuning

Waarom de deken naar deze organisatie gaat? Eén van onze breivriendinnen die woonachtig is in Zwartsluis is al jarenlang mantelzorgster voor haar man. Een aantal maanden geleden zijn ze in contact gekomen met deze organisatie welke een prachtige zorglocatie heeft aan de Ommerweg in Zuidwolde. Haar man gaat nu regelmatig naar Zuidwolde en onze breivriendin en haar man zijn helemaal gelukkig met de wijze waarop LANG LEVE THUIS ondersteuning en begeleiding biedt. Door haar enthousiaste verhalen was de keuze voor een bestemming van de deken niet moeilijk.

De komende maanden zullen we stug door blijven breien aan de lappendeken. Wil je ook een lapje meebreien? Kom dan op de woensdagochtend van 10.00 – 12.00 naar onze winkel.


Zomer 2010. Ten tijde van het bouwen van ons nieuwe woonhuis aan de Zuurbeek te St.Jansklooster woonden wij in twee mongoolse yurts. Eén grote diende als woonkamer/keuken en één kleine als slaapkamer. De yurts waren heerlijk om in te wonen en we hebben er met plezier anderhalf jaar in gebivakkeerd. Het was tevens hét moment om de breigroep de Knotjes op te richten. Gezellig met z’n allen in de yurt, tussen de met vachtvilt geïsoleerde wanden en de heerlijke warmte van onze houtgestookte Bullerjan kachel. We breidden en haakten wat af met z’n allen. Het ene knotje ging wat sneller als de andere. Af en toe haakte er een knotje af, of er werd weer een nieuw knotje aangehecht. Toen de woning klaar was moesten ook de yurts weer weg, maar…….de knotjes bleven. Nu komen al deze knotjes één keer in de twee weken bij elkaar in de winkel en delen we lief en leed en natuurlijk ook al onze handwerkervaringen met elkaar.
Onder v.l.n.r.: Marijke Tolner, Annie de Boer, Frederike Braat, Bregina Tuinstra

Boven v.l.n.r.: Sigriet Zelhorst, Nettie Meijer, Joke Breddels, Klaasje Lassche, Anja Lensen, Caroline Huisman (ex yurtbewoonster)

 


Rowan kaffe-fassett-knit-along-2017 2De Rowan Kaffe Fassett Knit Along is gestart. Bij ‘t Voorpand hebben we al een begin gemaakt met het breien van deze prachtige deken gemaakt met Rowan Pure Wool Worsted garen, echt een heerlijk garen om mee te breien. Onze intentie is om er een gezamenlijk meebrei project van te maken waarbij het eindresultaat geschonken zal worden aan een goed doel. Heb je zin om een lapje mee te breien, dan kan dat vanaf woensdagochtend 12 april iedere woensdagmorgen van 10.00 – 12.00 uur bij ‘t Voorpand. De lappen worden gebreid met de intarsia techniek met naald nummer 4,5. Voor het breien van een lapje draag je € 5,= bij aan de materiaalkosten. Koffie/thee gratis. Opgeven is niet nodig.

Wekelijks publiceren wij op deze blog de patronen voor Kaffe Fassett Knit Along 2017 en brengen we jullie op de hoogte van de vorderingen van dit leuke meebrei project.

Download hier de PDF

KAK17-00001-Week-1-NL
KAK17-00002-Week-2-NL
KAK17-00003-Week-3-NL

KAK17-00004-Week-4-NL

 

 


“Ik kan dat vast niet, veel te moeilijk voor mij”. Een uitspraak van één van onze klanten die nog nooit een Zijmaakthet knuffel had gebreid. “Ach, dat kun je best wel, het is niet zo moeilijk, maar je moet gewoon goed lezen en iedere pen breien zoals Annita Wilschut, de ontwerpster van het patroon, het regel voor regel heeft beschreven” was de reactie van ‘t Voorpand team.

Continue reading →Als je eens op een zaterdag bij ons de winkel binnenkomt dan kan het gebeuren dat je Adrie aan onze koffietafel ziet zitten. Adrie woont in Emmeloord en is sinds een aantal jaren vaste klant en een goede vriendin van ‘t Voorpand. Een aantal jaren geleden hadden wij het genoegen om eens bij haar thuis in Emmeloord haar voorraad wol en boeken te mogen aanschouwen. Een handwerkster in hart en nieren, daar kwamen we al snel achter. Genoeg wol om de rest van haar bucketlist voor een paar jaar mee te vullen en een prachtige collectie boeken waaronder haar favoriet: Het Rowan magazine dat nu al 61 keer is gepubliceerd. Adrie staat altijd met raad en d(r)aad voor ons klaar. Ze heeft ons al een paar keer uit de brand geholpen als we niemand in de winkel hadden. Haar favoriete bezigheid is sokken breien. Dit kan ze heel goed. Een aantal cursussen heeft ze ook al gegeven bij ‘t Voorpand. Voor het najaar 2017 hebben we ook weer een sokken brei cursus met Adrie gepland. 3x een zaterdagochtend van 10.00 – 12.30. Voor meer informatie: neem een kijkje op onze workshop pagina. Maar als je Adrie eerder wilt ontmoeten, dan kun je ook een workshop bij haar boeken tijdens onze handwerkcruise waar ze je veel ins- en outs over het breien met rondbreinaalden gaat bijbrengen. Je kunt ook een kijkje nemen op haar Facebook pagina: A3’s Breisels & Projecten