“A Sunny day” tijdens Sunny Designs haakfeest

Afgelopen zaterdag was het een drukte van belang bij ‘t Voorpand. Ingrid ter Beek van Sunny Designs had in samenwerking met Bert, vertegenwoordiger van Borgo de Pazzi, Fonty en Lamana en ‘t Voorpand een haakfeest georganiseerd en een groep van ca. 35 Instagram vriendinnen vanuit het hele land (en zelfs uit België) voor het feest uitgenodigd. Om 13.00 uur was de ontvangst. De stemming zat er gelijk goed in. Veel dames die elkaar wel via Instagram kenden maar elkaar nog nooit ontmoet hadden maakten nu voor het eerst “life” kennis met elkaar. “Ik heb nog gauw mijn profielfoto op Instagram gezet voor de herkenbaarheid” was een opmerking van één van de dames.

Na de eerste kennismaking, een welkomstwoord van Ingrid en een woord van Bert (de enige man in het gezelschap) kon het feest beginnen. Ingrid had voor de deelneemsters een leuk patroon ontworpen voor het maken van een I-pad hoes met de tunische knit stitch.

Gewerkt werd met het mooie Fonty garen, Ambiance, een heerlijk 100% wol superwash garen dat zich uitstekend leent voor allerlei projecten. De Knitpro tunische haaknaald werd door ‘t Voorpand ter beschikking gesteld. De haakfabriek uit Ens sponsorde nog een mooi label voor de hoes. Dus alle ingrediënten waren aanwezig voor een gezellige en productieve middag. En wat een geluk met het weer. Een heerlijke najaarsdag met volop zon, weinig wind en zo’n 20 graden. Tussen alle bedrijvigheid door waren er bovendien nog demonstraties van Miranda Sieders (entrelac breien), Bregina Tuinstra (tunisch in het rond haken) en Caroline Huisman (fair isle breien). Ook kon men rustig rondneuzen tussen alle mooie garens in de winkel. Na afloop van het feest was er voor alle deelneemsters nog een verrassing in de vorm van een goed gevulde goody bag met daarin het mooie dikke naturel garen Naturalia, het gerecycled garen Amore 240 , een magazine “let’s get chunky” gesponsord door Borgo de Pazzi, een boekje met de hele Lamana collectie en nog een leuke attentie van Ingrid. Het haakfeest was een succes. Er zijn weer veel nieuwe vriendschappen ontstaan en iedereen heeft weer eens kunnen constateren dat handwerken toch echt verbindt!!

Share this post